به گزارشپايگاه خبري پيرغار به نقل از سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شايعه پايان جهان با به پايان رسيدن تقويم شمارش بلند ماياها که با روز 21 دسامبر 2012 در ساعت 11:11 به وقت گرينويچ مقارن ميشد، ديروز در نتيجهاي کاملا قابل پيش بيني توخالي از آب درآمد.
اگرچه امکان بروز هر گونه رويداد مرتبط با پايان حيات بطور واضحي دور از ذهن بنظر ميرسيد، اما توانست دنياي اينترنت را در کنار جيب بسياري از فرصت طلبان پر کند.
براي قرنها، پايان تقويم ماياها که روز جمعه رخ داد، به عنوان نشانه «پايان جهان» تلقي ميشد. امااکنون چهرههاي خجالت زدهاي در گوشهاي از جنوب شرق فرانسه هستند که به عنوان تنها محل امن در جهان ذکر شده بود؛ مگر اينکه واقعا انسانهاي فضايي در آنجا وارد شده و چيزي در اين مورد گفته نشده باشد.
روز گذشته برخي نقاط جهان که افراد از آنها به عنوان مناطق مورد توجه موجودات بيگانه نام ميبردند، شاهد هجوم بيسابقه مردم هراسان براي نجات جانشان از رويدادهاي مرتبط با پايان جهان بودند. براي مثال دهکده کوهستاني Bugarach در جنوب شرق فرانسه ميزبان خيل عظيمي از مسافران و روزنامهنگاران بود که به همين دليل به اين مکان سفر کرده بودند. در ساعات آخر با حضور پنج هيپي مسلح که قصد داشتند براي جلوگيري از پايان جهان وارد يک دهکده کوهستاني شوند، پليس فرانسه براي جلوگيري از هرج و مرج بيشتر مجبور به مداخله شد.
در اين ميان حتي شرط بنديهاي زيادي در مورد پايان جهان توسط افراد سادهلوح انجام شده بود.
از آنجايي که استراليا زودتر از بقيه نقاط جهان قادر به مشاهده طلوع خورشيد است، صفحات شبکههاي اجتماعي مملو از درخواست افراد در مورد اخبار رويدادها در اين قاره شده بود.
صفحه جهانگردي اين کشور نيز در پاسخ گفته بود که «بله ما زندهايم!»
دانشمندان تايواني نيز در پي افزايش توجه مردم به اين شايعات يک هرم دو طبقه شبيه سازي شده مايا را با يک تايمر شمارش معکوس پايان جهان بر روي آن ايجاد کردند که جمعيت زيادي را به موزه ملي علوم طبيعي کشانده بود.
در چين پليس چند صد شهروند را براي انتشار شايعات در مورد 21 دسامبر دستگير کرد و مقامات آرژانتيني پس از انتشار شايعات در مورد برنامه ريزي براي يک خودکشي جمعي، دسترسي به کوههاي مشهور به محل آدم فضايي ها را محدود کرد.
اين در حاليست که با نزديک شدن به زمان پيشبيني شده و نبود هيچ گونه علائم از وجود خطر احتمالي، پيشگويان و فرصتطلباني که تا ديروز به بازار داغ اين شايعات دامن ميزدند، تلاش کردند تا آنرا به شکل موجهي تغيير دهند.
يک پيشگوي مکزيکي در نزديکي ويرانههاي تمدن مايا در مکزيک اعلام کرد که اين رويداد نه به معني پايان جهان، بلکه آغاز يک جهان تازه است.
استار جانسن موزر اظهار کرد: مهم اين است که ما يک حقيقت مثبت و زيبا را براي خود و سيارهمان در نظر بگيريم، ترس ديگر جايگاهي ندارد چرا که زمان مقرر در بسياري از نقاط جهان رسيده و هيچ نشانهاي از پايان جهان ديده نشده است.
شبکه اجتماعي Imgur تصاويري از پايان شمارشگرها در نيمه شب در منطقه آسيا-اقيانوسيه را با پيامهايي همچون «جهان به پايان نرسيد. با احترام، نيوزلند» به نمايش گذاشت.
ناسا براي آرام کردن نگرانيهاي بوجود آمده در جهان در مورد پايان جهان، براي بار دوم در ماه جاري يک ويدئوي جديد را منتشر کرد که در آن يک دانشمند ارشد اين سازمان تمام شايعات موجود در مورد اين رويداد قريبالوقوع را با دليلهاي علمي رد کرد.
ديويد موريسون، دانشمند ارشد و زيست اخترشناس مرکز پژوهش ايمس ناسا در يک فيلم کوتاه براي تصريح اعتقاد سازمان در مورد پوچ بودن شايعات حاضر شد.
اين دومين ويدئويي بود که ناسا در تلاش براي کاهش هراس همگاني در ماه جاري منتشر کرده بود. فيلم اول با عنوان «چرا جهان ديروز تمام نشد» با فاصله 10 روز زودتر از موعد اصلي آن که براي روز 22 دسامبر برنامهريزي شده بود، در يوتيوب پخش شد.
با اين حال، استفاده اين سازمان از يکي از مطمئنترين و پخته ترين دانشمندانش براي پاسخگويي به شايعات نشان داد که ناسا امکان هراس جمعي را بسيار جدي گرفته بود.
دکتر مريسون اظهار کرد: ناسا هزاران ايميل و تماس را از مردم نگران بخصوص جوانان دريافت کرده است، از اين رو تنها گزينه درست اين است که دانشمندان ناسا به برطرف کردن اين شايعات کمک کنند.
ديروز با به پايان رسيدن تقويم ماياها، جشن سپيده دم کيهاني در مريداي مکزيک، محل تمدن ماياها، به شکل آشفتهاي برگزار شد و در آن به شکل مبتديانه و عجولانهاي به افتخار پايان تقويم يک آتش روشن شد.
در ترکيه عدهاي در روستاي شيرينج شهر ازمير جمع شده و منتظر بازگشت کشتي نوح بر روي يک تپه شدند. آنها از 10 تا يک را شمرده و هنگامي که از کشتي خبري نشده و جهان به پايان نرسيد، دست زدند.
در چين سازمان ملل يک خبر کوتاه را بر روي وبلاگ خود منتشر کرد که در آن فروش هر گونه بليت براي يک کشتي را که افراد را از پايان جهان نجات خواهد داد، رد کرد.
کارشناسان تاريخ مايا، دانشمندان و حتي ناسا نيز بر اين عقيده پافشاري ميکردند که نوشتههاي مايا نشانگر پايان جهان نبوده است.
جيمز فيتزيمونس، يک کارشناس ناسا در دانشکده ميدل بوري به شايعات سال 2000 اشاره و اظهار کرد که اين نيز مانند پايان يک دوره و آغاز يک دوره ديگر است.
گفتوگو در مورد روزهاي پاياني ماياها باعث ايجاد يک ترافيک عظيم در اينترنت شد اما اين ترديدها از يک سنت قديمي انسانها براي تعيين روز پاياني جهان نشات مي گيرد.
اسحاق نيوتن بر اساس محاسبات خود يکبار سال 2060 را زمان ويران شدن جهان خوانده بود.
ويليام ميلر، واعظ آمريکايي پيشبيني کرده بود که مسيح در اکتبر 1844 به زمين برخواهد گشت تا انسان را از گناهانش پاک کند. هنگامي که اين پيشگويي محقق نشد، دنبالهروهاي وي اين روز را «نااميدي بزرگ» خواندند.
در سال 1997، 39 عضو فرقه دروازه بهشت با اين باور که جهان در حال بازيافت است، بطور دسته جمعي در سان ديگو خودکشي کردند تا بر روي يک هواپيماي بيگانه که در پشن يک دنباله دار بود، پرواز کنند.
چندي پيش نيز هارولد کمپينگ، مجري آمريکايي راديو پيش بيني کرده بود که جهان در 21 مه 2011 به پايان خواهد رسيد که بعدها با ناکام ماندن آن، پنج ماه تاريخ اين رويداد را به عقب برگرداند.
ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه با غلط خواندن محاسبات ماياها، زمان پايان سال را 4.5 ميليارد سال بعد پيشبيني کرد.
وي اظهار کرده بود: اگر درست به ياد بياورم، دوره عملکرد خورشيد هفت ميليارد يا 14 ميليارد سال است که ما اکنون در وسط آن قرار داريم. اين راکتور در آن زمان خاموش شده و پايان جهان فرا خواهد رسيد. اما تا آن زمان اتفاقات ديگري نيز براي خورشيد افتاده و به يک ستاره کوتوله سفيد تبديل خواهد شد.
به گفته سايت نشنال جئوگرافيک، قوم مايا يک تقويم شمارش بلند را ابداع کرده بودند که از يک دوره 2152 ساله برخوردار بود و در روز 21 دسامبر 2012 به پايان ميرسيد.
کارشناسان تخمين زدهاند که اين سيستم که از دورههاي 394 ساله موسوم به «باکتون» ساخته شده، در 3114 قبل از ميلاد آغاز شده و حدود 21 دسامبر به باکتون 13 يا 5125 سالگي وارد ميشود
به گفته کارشناسان عدد 13 بسيار براي ماياها مهم بوده و پايان اين دوره يک مرحله برجسته به شمار ميرود اما پايان جهان نيست.
جالبتر اينجاست که بازماندگان قوم مايا در اين روزهاي پر هياهو و تلاطم، زندگي عادي خود را پيش گرفته و به هيچ وجه نگران نبودند. به گفته شانون کرينگ بوست، فيلمساز مستند آمريکايي که با چندي از اين افراد مصاحبه کرده بود، تقويم ماياها از صدها سال پيش مورد استفاده نبوده و اين حضور مجدد آن در عرصه جهان تنها بخشي از فرهنگ عامه غربي است.
اگرچه آن دسته از افرادي که با تصور پايان جهان در روز جمعه ترسيده و با پايان يافتن آن به زندگي عادي خود برگشته بودند، اکنون بايد تا روز يکشنبه نيز انتظار بکشند چرا که به گفته يک باستان شناس مکزيکي پايان دوره باکتون 13 از تقويم شمارش بلند ماياها احتمالا در روز يکشنبه است.
پايان جهان به سبک ماياها
گردهمايي ماياهاي گواتمالا در روز آخر تقويم شمارش بلند
گردهمايي ماياهاي گواتمالا در روز آخر تقويم شمارش بلند
پايان جهان به سبک ماياها
تجمع علاقمندان در استون هنج در کوتاهترين روز سال همزمان با روز پايان جهان
تجمع علاقمندان در استون هنج در کوتاهترين روز سال همزمان با روز پايان جهان
هجوم مردم به دهکدهاي در جنوب فرانسه براي نجات از رويدادهاي پايان جهان
هجوم مردم به دهکدهاي در جنوب فرانسه براي نجات از رويدادهاي پايان جهان
مردم پرو در حال انجام آئين سنتي براي جلوگيري از پايان جهان
پايان جهان به سبک ماياها
شادي مردم تايوان در برابر هرم ساختگي مايا براي ادامه حيات در جهان
انگليسيها در انتظار پايان يا تغيير جهان در ساعت 11:11 به وقت گرينويچ
ستارهشناسان ايتاليايي در حال مشاهده آسمان در انتظار پايان جهان
ماياهاي گواتمالا آغاز دوره جديد خود را جشن گرفتند